SSL certificaat

Een SSL certificaat beveiligt gegevens tussen de server van een website en een internet browser, bijvoorbeeld Chrome. SSL staat voor Secure Sockets Layer, je voegt dus eigenlijk een beveiligde laag toe aan je website. Een SSL certificaat is gebonden aan een domein. Voor ieder SSL certificaat heb je een uniek IP-adres nodig, maar je kunt een SSL certificaat wel verhuizen naar een ander IP-adres of een andere server. Je kunt een SSL certificaat ook op meerdere IP-adressen tegelijk installeren.

Met behulp van een SSL certificaat kunnen gegevens worden bewaard zonder de tussenkomst van externe systemen. Hierdoor is een website beter beschermd tegen bijvoorbeeld cyberaanvallen of fraude.

Met een SSL certificaat hoef je je dus geen zorgen te maken bij het gebruik van wachtwoorden of persoonsgegevens. Je herkent een SSL certificaat aan de URL van de website. Wanneer deze begint met HTTPS is de website beveiligd met een SSL certificaat. Bij HTTP is dat niet het geval.

Meestal regelt een webhosting provider de aanvraag van een SSL certificaat. Je kunt ook zelf een SSL certificaat aanvragen, maar vaak moet je deze dan ook zelf installeren.