Wat is een Javascript?

Javascript is een veelgebruikte term op het internet. Je hoort hem in het jargon van webdesigners, online marketeers of gewoon mensen die veel verstand van het wereldwijde web hebben. Javascript wordt meestal afgekort tot JS en is eigenlijk niets meer dan een term die wordt gebruikt voor het programmeren van webpagina’s. Een webpagina kan niet zichtbaar zijn of goed functioneren zonder goed gebruik van een Javascript. Met behulp van JS is het mogelijk om websites beter zichtbaar te maken en goed te laten functioneren. Het helpt bij het verbeteren van de online visibility van een webpagina en zal bovendien de navigatiestructuur op orde krijgen. Maar wat is een Javascript nu precies en hoe zorg je er voor dat deze goed zit binnen jouw webpagina’s?

Definitie Javascript

Een Javascript is dus eigenlijk het gebruik van de taal van het wereldwijde web. Een website begrijpt het niet als je simpelweg wat commando’s in het Nederlands of Engels opschrijft. Je moet de taal van het internet spreken om de vindbaarheid, structuur en functionaliteit van de website te optimaliseren. Hierbij kun je verschillende soorten talen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan CSS of HTML. Javascript behoort tot één van de drie verschillende talen die kunnen worden gebruikt tijdens het programmeren. Dit is eigenlijk het fundament van het gehele wereldwijde web.

Hoe wordt Javascript precies gebruikt?

Het gebruik van Javascript wordt voor een ieder die in het bezit is van een eigen webpagina aanbevolen. Het is een volwaardige taal waar jouw website op kan rusten. Dit is echter zeker niet gemakkelijk te begrijpen. Het fundament van jouw webpagina moet goed zijn. Dit moet simpelweg werken. Daarom is het belangrijk dat Javascript enkel door deskundigen wordt gebruikt. Zij kennen deze programmeertaal als geen ander. Als de techniek achter je website goed zit, is dis tegelijkertijd heel goed voor het vertrouwen van de gebruiker. Het verhoogt de First Inpunt Delay (FID) en zorgt voor een betere technische SEO waar jouw site op kan rusten. Genoeg redenen dus om een professional in te schakelen voor het toepassen van Javascript.