Wat is online marketing?

Tegenwoordig kom je er bijna niet meer onderuit om als bedrijf een website te hebben. Dit komt doordat online één van de makkelijkste manieren is om aan klanten te komen. Echter, kan het lastig zijn om je website hoger te laten ranken in Google of andere zoekmachines. Dit komt doordat de meeste beginnende websites nog niet aan online marketing doen.

Onderdelen die onder online marketing vallen zijn:

Deze online marketing onderdelen kun je nog onderverdelen in andere specialisaties, echter zijn dit de belangrijkste.

Wat is online marketing nog meer?

Online marketing komt met veel verschillende vormen. Online marketing is namelijk iets wat men zelf aan kan pakken, maar hier kun je ook een gespecialiseerd online marketing bureau voor inschakelen. Als je er niet veel verstand van hebt, raden we je aan een online marketing bureau in te schakelen die jouw doelstellingen met SEO, SEA of linkbuilding kan behalen.

Een online marketing bureau is een bureau die de online marketing van je website aanpakt. Dit wordt gedaan op meerdere manieren. Onderdelen hiervan zijn SEO, linkbuilding, SEA dergelijke online marketing facetten die te maken hebben met zoekmachineoptimalisatie.

SEO

SEO is de manier om met je teksten hoger in Google te komen zonder dat men hiervoor geld betaalt. Men noemt dit ook wel zoekmachineoptimalisatie. Bij SEO wordt gebruikgemaakt van zoekwoorden waar mensen op zoeken. Door deze woorden meerdere keren in je tekst te plaatsen komt de pagina waarop de tekst staat hoger in Google. Als je dit doet volgens de regels van SEO zou je dit op langere termijn moeten zien in je bezoekers, leads, en wellicht conversies en omzet.

Bij SEO moet je echter wel met meerdere dingen rekening houden. Het klinkt namelijk makkelijk om SEO teksten te schrijven, maar dit kan toch nog best lastig zijn. Houd rekening met de hoeveelheid woorden die je in de tekst zet en op welke plek deze woorden staan. Als men te veel zoekwoorden gebruikt, kom je niet hoger in Google, want dat gaat Google zien als hyper optimalisatie. Ook wanneer je minder woorden gebruikt dan gebruikelijk kom je niet hoger in Google. Hierdoor is het vooral voor beginnende websites handig om dit goed uit te zoeken of over te laten aan een professional of online marketing bureau.

Wanneer je een online marketing bureau inschakelt worden er meerdere SEO teksten geschreven voor op jouw website. Deze teksten worden op verschillende pagina’s geplaatst. Je website zal dan bij sommige zoekwoorden met meerdere pagina’s naar voren komen.

Backlinks

Backlinks zijn effectief om ervoor te zorgen dat je hoger in Google komt. Backlinks zijn onderdeel van linkbuilding en SEO.

Backlinks is de meest gebruikte manier van linkbuilding doordat dit alleen om een linkje gaat van de ene website die verwijst naar de andere website. Google ziet dit als het ware als één stem die jouw website aanraadt. Door het gebruik van linkbuilding zal jouw website stijgen in autoriteit en hogerop komen in Google. Een andere manier van linkbuilding is dat je links kunt plaatsen in teksten. Dit kunnen bestaande teksten of zelf geschreven teksten zijn die in een SEO geoptimaliseerde tekst geplaatst zijn.

De term backlinks kan best lastig zijn om te begrijpen. De term backlinks is echter eenvoudiger om uit te leggen dan dat het lijkt. Een backlink is een link die geplaatst wordt van jouw website naar een andere website. Een backlink is dus een effectieve manier om bezoekers naar je website toe te trekken (traffic). Op het moment dat een backlink naar jouw website is geplaatst, kun je verwachten dat dit jouw bereik vergroot.

Het meeste bereik komt via Google binnen. Door backlinks kun je ook het bereik van andere websites krijgen. Backlinks zijn echter wel dingen die je vaak deelt. Dit houd in dat wanneer je backlinks mag plaatsen op de website van iemand anders, deze persoon vaak ook backlinks terug wil hebben.

Er zijn ook bedrijven die backlinks aanbieden. Dit is ook een vorm van linkbuilding, maar dan zonder een ruil. Vaak worden deze backlinks aangeboden door online marketing bureaus voor bijvoorbeeld:

  • Linkbuilding met duurdere websites
  • Websites met commerciële doeleinden
  • Blogs die door a-merken worden gebruikt

Vaak hebben deze online marketing bureau een heel netwerk van backlinks die je kunt gebruiken per onderwerp. Het voordeel van deze dure links is dat het vaak wel om websites gaat met een hoge autoriteit, hierdoor krijg je meer linkwaarde door van de link. Daardoor kun je snel een groter bereik krijgen waardoor het dus wel wordt gezien als een investering op de lange termijn.

SEA

SEA is onderdeel van online marketing en dit gebruikt men voornamelijk om hoger in Google te komen. SEA gebruikt men voornamelijk wanneer men meer zekerheid wil hebben om bezoekers op de website te krijgen.

Sea is echter iets wat je zelf kunt doen, maar kan ook verraderlijk zijn wanneer je hier niet de nodige verstand van hebt en toch SEA campagnes gaat draaien. SEA wordt ook wel zoekmachine adverteren of Search Engine Advertising genoemd. Kort samengevat betaal je bij SEA geld om bovenaan in Google te komen.

Dit is een bepaald bedrag dat je aan de zoekmachine betaalt afhankelijk van het volume en concurrentie dat het zoekwoord bevat. Als je een groter bereik wilt krijgen kun je er dus voor kiezen om SEA te gebruiken. Het kan duur zijn om te adverteren in een zoekmachine dus verkijk je daar niet op. Vooral als je dit wilt doen in een grote zoekmachine zoals Google.

De meeste mensen gebruiken SEA in Google, omdat Google veruit de grootste zoekmachine ter wereld is. SEA van Google wordt ook wel Google Ads genoemd.

Bij SEA betaal je per zoekwoord en is onafhankelijk van je positie in Google. Hierdoor moet je een bepaald aantal zoekwoorden aangeven waar je op wil ranken in Google. Om SEA te gebruiken is het verstandig om research te doen om je campagne goed in te richten. Doe je dit niet kan het je serieus geld gaan kosten voor iets wat je niets oplevert. Doe bijvoorbeeld research naar:

  • Zoekwoordenonderzoeken
  • Bepalen van je budget
  • Bepalen van je focus zoekwoorden en zoekwoorden waar je absoluut niet op gevonden wil worden
  • Je periode waarbij je campagne online moet staan
  • Je metadescription

Zoekwoorden die het meeste opgezocht worden, zijn ook het duurste om hoog op terecht te komen dus houdt hier rekening mee en doe er je voordeel mee.

Online marketing zelf regelen

Als je niet wil betalen voor online marketing en het wil uitbesteden aan een online marketing bureau, dan kun je er voor kiezen om dit zelf op je te nemen. Op het moment dat je de online marketing zelf wil gaan doen, moet je wel met meerdere dingen rekening houden. Anders heb je namelijk het gevaar dat je het niet goed doet en dat het resultaat juist averechts gaat werken. Dan gaat het je alleen maar geld en tijd kosten.

Belangrijk is om een online marketing strategie te bedenken en je hier op te richten. Zonder strategie heb je ook geen richting en geen flauw idee waar jij je op moet focussen. Er zijn namelijk veel dingen waar rekening mee gehouden moet worden als het gaat om online marketing.

Het opstellen van een strategie

Er zitten veel voordelen aan het opstellen van een online marketing strategie. Zo kun je ervoor zorgen dat je website gevonden zal worden door de klanten

Op het moment dat je een online marketing strategie op wilt stellen kun je hier hulp bij inschakelen. Het is namelijk ook mogelijk om alleen voor een strategie naar een online marketing bureau toe te stappen. Hierbij kun je een strategie bepalen en kijken hoe je alles aan gaat pakken. Als je dit hebt gedaan, kun je daarna bepalen of je verder wilt met elkaar.

Eén van de dingen waar online marketing goed bij kan helpen is het vergroten van je bereik. Als bedrijf wil je natuurlijk zo veel mogelijk klanten binnen halen. Dit kun je doen door middel van online marketing. Echter, moet je niet te veel in één keer willen. Dit is wel erg belangrijk om rekening mee te houden.

Ook is het belangrijk om in je strategie rekening te houden met een bepaalde doelgroep. Elke dienst of elk product heeft zijn eigen doelgroep waar je rekening mee kunt houden. Vaak kun je de geïnteresseerde doelgroep ook nog eens onderverdelen in verschillende doelgroepen. Op die manier weet je op welke mensen je je moet focussen. Het internet is vaak de makkelijkste manier om je doelgroep te benaderen.

Verder kan het handig zijn om alle gegevens die je verzameld als bedrijf op te slaan. Op die manier kun je voor jezelf een soort marktonderzoek doen. Zo weet je wie de producten die je aanbiedt aanspreken. Ook weet je dan hoe je de marketing het beste aan kunt pakken in de toekomst.

Als je bezig gaat met een strategie en online marketing, kan het een goede keuze zijn om direct contact met de klanten te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat de klanten ook het idee hebben dat je de moeite voor ze neemt. Voor een klant geeft dat een soort vertrouwde indruk. Direct contact kan in verschillende vormen komen. Dat kan een stem aan de telefoon zijn of iemand die een offerte opstelt.

Een online marketing strategie zelf opstellen

Als je een online marketing strategie op wilt stellen, moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo is het belangrijk om te bepalen wat je precies wilt bereiken en hoe je dat gaat doen.

Het eerste waar je naar moet kijken als je een online marketing strategie op wilt stellen is een evaluatie van jezelf. Het is namelijk belangrijk om te weten waar je voor staat en wat je wilt bereiken. Hiervoor kun je niet alleen naar jezelf kijken, maar ook naar het gehele bedrijf. Wie zijn jullie en waar staan jullie voor?

Ten tweede is het belangrijk om een duidelijk doel voor jezelf en voor je bedrijf te stellen. Op het moment dat je weet wie je bent en waar je voor staat, kun je namelijk gaan kijken naar wat je wilt bereiken.

Hierbij is het belangrijk om het doel erg duidelijk voor jezelf te maken en dit ook op papier uit te werken. Je kunt het beste het doel zo ver mogelijk uitwerken. Zo kun je tot de kern komen van wat je wilt bereiken. Door dit te doen, heb je een duidelijk doel en is het uitstippelen van de route er naar toe ook een stuk makkelijker.

Ook is het hierbij belangrijk om te bepalen hoe je alles precies aan gaat pakken. Een online marketing strategie gaat namelijk ook om hoe je het wilt doen. Hierbij worden eigenlijk alleen maar online strategieën gebruikt om het doel te bereiken. Hierom is het ook belangrijk om te weten waarom je specifiek online marketing in wilt zetten voor je doel.

Kijk naar de online marketing van je concurrenten

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het kan handig zijn om goed te kijken naar je concurrenten. Dit komt doordat elk bedrijf bepaalde elementen op een andere manier aanpakt. Als naar je concurrenten kijkt, kun je er achter komen op welke manieren je de dingen nog meer aan kunt pakken.

Door dit te blijven doen, is het mogelijk om constant te vernieuwen als bedrijf. Ook is het hierdoor mogelijk om je concurrenten te verbeteren en ervoor zorgen dat je zelf naar voren komt als een innovatief en betrouwbaar bedrijf.

De beste reclame die je eigenlijk kunt hebben als persoon is de reclame die een ander over je maakt. Als iemand wat positiefs te vertellen heeft over een bedrijf, is de kans ook groot dat anderen ook een keer een kijkje gaan nemen.

Wanneer je service dan altijd goed is of zelfs beter is dan die van de concurrent, is de kans groot dat je zelf de meeste klanten aantrekt. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent. Dit zorgt er namelijk voor dat de klanten van de concurrent ook over kunnen stappen naar jouw bedrijf.

Het is een leuke manier om je concurrent in de hak te zetten door te laten zien dat jij het betere bedrijf bent. Echter, is dit in de praktijk een stuk moeilijker dan in de theorie. Dit komt doordat klanten soms best lastig kunnen zijn als het gaat om positiviteit over een bedrijf.

Hulp bij je online marketing

Het is niet altijd even makkelijk om de online marketing zelf te doen. Dit komt doordat er veel problemen op je pad kunnen komen. Hierom kan het soms een beter idee zijn om een online marketing bureau in te schakelen. Deze mensen hebben namelijk veel ervaring en kunnen je er goed mee helpen.

In overleg kan een online marketing bureau alle online marketing taken van je overnemen. Voor een geldsom kun je dit inschakelen. Het kan erg voordelig zijn om iemand in te schakelen die je kan helpen.

Hierdoor word je niet alleen geholpen tijdens het opstellen van je online marketing strategie, maar wordt je ook nog eens geholpen bij de rest. Ook kan het soms zijn dat je de hele online marketing van je bedrijf uit handen kunt geven.

Eén van de grootste voordelen van het inschakelen van een online marketing bureau is dat deze een groot netwerk hebben. Als het gaat om backlinks of een website om reclame op te plaatsen, kan het dan ook handig zijn om een online marketing bureau in te schakelen. Deze zorgen ervoor dat je hoger in Google komt te staan. Een online marketing bureau is dan ook erg effectief om in te schakelen als je sneller gevonden wilt worden.

Online marketing uitbesteden?

Het is voor veel ondernemers en marketeers een ingewikkeld en tijdrovend proces om een succesvolle online marketing campagne op te zetten. Hierdoor is het zeker een goed idee om na te denken over het uitbesteden van online marketing. Je kunt het met een gerust hart overlaten aan de experts bij Digital Newsgroup. Online marketing kan belangrijk zijn voor iedere onderneming, onafhankelijk van hoe groot of klein het is. et doel is om uiteindelijk te zorgen voor een betere positie in de bekendste zoekmachine, Google.

Op zoek naar een online marketing bureau?

Ben je helemaal overtuigd van het feit dat jouw onderneming online marketing nodig heeft? Dat is goed om te horen! Bij ons digital marketing bureau in Tilburg zit je op de goede plek. We hebben meerdere specialisten die jouw onderneming zullen helpen. Behalve online marketing, zijn wij ook ervaren in meerdere vormen van moderne marketing technieken, waaronder influencer marketing en digital marketing. Benieuwd naar de online marketing tarieven voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon, of kijk op onze contactpagina.

Winkelwagen
Winkelwagen is leeg
 
Totaal excl. BTW
€ 0,00